Visie

Dierenartspraktijk Invivo besteedt veel aandacht aan de persoonlijkheid van uw huisdier en zal er in de behandeling altijd rekening mee houden. Een angstig dier vraagt immers een andere aanpak dan een eerder zelfzeker of agressief type.

Voldoende tijd nemen voor een consultatie is dan ook geen overbodige luxe. We kiezen er daarom bewust voor om enkel op afspraak te werken.

Diergeneeskunde is voortdurend in ontwikkeling, waarbij ieder vakgebied om regelmatige bijscholing vraagt om op de hoogte te blijven van de hedendaagse inzichten. Indien nodig werken wij dan ook samen met verschillende specialisten zodat we u voor ieder probleem de beste zorg kunnen aanbieden.
Daarnaast investeren we ook voortdurend in nieuwe technologie om uw huisdier van de optimale zorg te kunnen voorzien. Zo hebben we recent een bloedanalysetoestel en een laparoscopietoestel voor kijkoperaties aangeschaft.

Een open communicatie is eveneens een essentieel onderdeel van onze praktijkvoering. We staan graag klaar om uw vragen over de behandeling van uw huisdier te beantwoorden.

Hoe verloopt een consultatie?

Afspraak maken

Afspraak maken

Om u een optimale dienstverlening te bieden en wachttijden tot een minimum te beperken, werken wij enkel op afspraak. Voor het maken van een afspraak, kan u ons telefonisch bereiken op het nummer 011.72.55.60 van maandag tot vrijdag tussen 9u en 19u. Assistente Linde zal dan met u bekijken welk moment het beste past. U kan ook altijd via de applicatie mijndieren.eu een afspraak maken.

Wachtzaal

Wachtzaal

U mag met uw huisdier rechtstreeks plaatsnemen in de wachtkamer, aanmelden aan de balie is niet nodig. U mag uw hond hier aangelijnd houden. Doordat wij enkel op afspraak werken kan u normaal gezien rustig wachten voor de consultatie.

Consultatie

Consultatie

Om de consultatie voor uw huisdier zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, voorzien we steeds wat lekkers. Met deze afleiding is de kans immers veel groter dat uw huisdier de volgende keer graag zal terugkomen. Aan het einde van de consultatie overlopen we de behandeling en beantwoorden we al uw vragen.

Dossieropvolging

Dossieropvolging

We houden alle gegevens, behandelingen, vaccinaties en operaties van uw huisdier in detail bij. Ook de bevindingen van specialisten worden opgenomen in het dossier van uw huisdier. Zo hebben we steeds alle informatie bij de hand en kunnen we u laten weten wanneer het tijd is voor de herhaling van preventieve behandelingen zoals vaccinatie en ontworming.

Operaties

Operaties

Soms is het helaas onvermijdelijk dat uw huisdier geopereerd moet worden. Wij beschikken over de juiste kennis en de nodige apparatuur, waaronder ook een laparoscopietoestel, om deze operaties met zorg uit te voeren. Na de operatie kan uw huisdier in alle rust en comfort ontwaken in onze speciaal daarvoor ingerichte hospitalisatieruimtes. (gescheiden ruimtes voor hond en kat)

Microscopie, Rx en echografie

Microscopie, Rx en echografie

Om een correcte diagnose te kunnen stellen voor specifieke aandoeningen, beschikken we over een digitale RX en een echografietoestel. Ook kunnen we microscopische onderzoeken en bloedanalyses ter plaatse uitvoeren om snel tot een diagnose te komen.

Het INVIVO-team

Tips

Wist u dat witte katten vaak doof zijn en dat hun oortjes erg gevoelig zijn voor de zon?
Witte katten

Witte katten

Wist u dat Feliway kan helpen om de stress van uw kat te verminderen?
Stress bij katten

Stress bij katten

Wist u dat volwassen honden en katten best om de drie maanden ontwormd kunnen worden?
Ontworming

Ontworming

Wist u dat een gesteriliseerde hond nog weinig kans op borstkanker heeft?
Borstkanker

Borstkanker

Wist u dat vlooien overbrengers zijn van lintwormen?
Vlooien

Vlooien

Wist u dat de normale temperatuur van honden en katten 38,5°C - 39°C is?
Temperatuur

Temperatuur

Praktijk

Welkom

bij dierenartspraktijk Invivo. Klik op de verschillende ruimtes van onze praktijk om meer te weten te komen.

Welkom
Afhaalbalie Wachtzaal honden Magazijn Ingang Wachtzaal katten Consultatie Ann Kattenconsultatie Consultatie Philip Labo Echografie Radiografie Operatieruimte Hospitalisatie kat Balie Voorbereidings ruimte Weegschaal Hospitalisatie hond

Afhaalbalie

Aan onze afhaalbalie kan u op weekdagen van 9u tot 19u terecht voor het afhalen van medicatie en voeding. Indien u op voorhand uw bestelling hebt doorgegeven dan zetten wij deze klaar.

Wachtzaal honden

Om het bezoek voor uw hond zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, werken wij enkel op afspraak. Het kan uiteraard altijd gebeuren dat een consultatie uitloopt of dat er een spoedgeval binnengebracht wordt waardoor u even moet wachten. Hou uw hond steeds aangelijnd in de wachtzaal.

De wachtruimte is in twee delen opgedeeld zodat u steeds voldoende afstand kan houden van andere honden.

Magazijn

Dankzij ons magazijn zijn we steeds verzekerd van een ruime voorraad medicatie en voeding.

Ingang

Welkom bij Dierenartspraktijk Invivo. U mag nog even plaatsnemen in de wachtzaal tot de dierenarts u binnen roept. Indien u voeding of medicatie komt afhalen, mag u aan de balie gaan staan zodat we u zo snel mogelijk kunnen verder helpen.

Wachtzaal katten

Om wachttijden te beperken en om het bezoek voor uw huisdier zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, werken wij enkel op afspraak. Het kan uiteraard altijd gebeuren dat een consultatie uitloopt of dat er een spoedgeval binnengebracht wordt waardoor u even moet wachten.

Om het dierenartsbezoek voor uw kat wat aangenamer te laten verlopen, geven we u graag nog enkele tips:

- Gebruik een mandje dat sowieso een vaste plaats heeft in de leefomgeving van uw kat. Zorg dat het een comfortabel plekje is waar ze kan ontspannen.

- Leg een dekentje met de vertrouwde huiselijke geur in het mandje.

- Spray eventueel een kwartier voor vertrek Feliway in de mand. Dit is een geruststellend feromoon waardoor uw kat zich meer kan ontspannen.

- Leg een dekentje over de mand om uw kat een veilig en beschermd gevoel te geven.

- Het ideale mandje kan langs de bovenkant geopend worden, dit is gemakkelijker om uw kat er uit te halen voor het onderzoek.

- Heeft u meerdere katten? Hou de kat die net bij ons is geweest enkele uren apart zodat ze niet meer 'anders' ruikt. Dit zou immers voor conflicten kunnen zorgen omdat katten elkaar vooral herkennen aan geur.

Consultatie Ann

In onze consultatieruimte wordt uw huisdier onderzocht en behandeld. Aan het begin van de consultatie wordt uw huisdier steeds gewogen. Indien nodig kunnen we ook ter plaatse microscopische onderzoeken, echografie en Rx uitvoeren.

Kattenconsultatie

In onze consultatieruimte wordt uw huisdier onderzocht en behandeld. Aan het begin van de consultatie wordt uw huisdier steeds gewogen. Indien nodig kunnen we ook ter plaatse microscopische, echografie of RX onderzoeken uitvoeren.

Consultatie Philip

In onze consultatieruimte wordt uw huisdier onderzocht en behandeld. Aan het begin van de consultatie wordt uw huisdier steeds gewogen. Indien nodig kunnen we ook ter plaatse microscopische, echografie of RX onderzoeken uitvoeren.

Labo

We beschikken over een eigen labo voor het uitvoeren van o.a. microscopische onderzoeken.

Echografie

Dankzij ons geavanceerd echografisch toestel kunnen wij vertrouwen op zeer nauwkeurige medische beeldvorming bij het stellen van onze diagnose.

Radiografie

Wij beschikken over een digitaal RX-toestel waarmee we een juiste diagnose van specifieke aandoeningen kunnen stellen. Deze beelden worden bewaard in het dossier van uw huisdier en kunnen makkelijk doorgestuurd worden naar specialisten indien bijkomend onderzoek nodig zou zijn.

Operatieruimte

Wij beschikken over een gasanesthesie-toestel om uw huisdier op een veilige manier onder narcose te brengen zodat we de operatie kunnen uitvoeren. Bijkomend houden we via bewakingsapparatuur de vitale functies van uw huisdier in de gaten.

Hospitalisatie kat

In onze speciaal daarvoor ingerichte hospitalisatieruimtes kan uw huisdier na een operatie in alle rust wakker worden. We vragen steeds om een eigen dekentje mee te geven, we leggen dit dan bij uw huisdier zodat de geur van jullie thuis zijn stress kan verlagen. We zorgen ook dat deze ruimte lekker warm is zodat uw huisdier in alle comfort kan herstellen. De hospitalisatieruimtes voor honden en katten zijn strikt gescheiden om uw dier in optimale omstandigheden te laten herstellen.

Balie

We ontvangen u aan de balie en bespreken uw verwachtingen en beantwoorden eventuele vragen.

Voorbereidings ruimte

In de voorbereidingsruimte kunnen we uw dier wassen, scheren, .... ter voorbereiding op een operatie. Dit zorgt er voor dat onze operatieruimte steeds 100% steriel blijft.

Weegschaal

U kan steeds uw huisdier wegen bij ons op onze speciaal daarvoor voorziene weegschaal.

Hospitalisatie hond

In onze speciaal daarvoor ingerichte hospitalisatieruimtes kan uw huisdier na een operatie in alle rust wakker worden. We vragen steeds om een eigen dekentje mee te geven, we leggen dit dan bij uw huisdier zodat de geur van jullie thuis zijn stress kan verlagen. We zorgen ook dat deze ruimte lekker warm is zodat uw huisdier in alle comfort kan herstellen. De hospitalisatieruimtes voor honden en katten zijn strikt gescheiden om uw dier in optimale omstandigheden te laten herstellen.

Contact

Dierenartspraktijk INVIVO
Ordenummer N3559

Beverlosesteenweg 45
3583 Paal (Beringen)

Telefoon: 011.72.55.60
Wij accepteren ook bancontact en Payconiq.
routemap

Een afspraak maken

Telefonisch: U kan ons bereiken voor het maken van een afspraak van maandag tot vrijdag tussen 9u en 19u.
U kan ook steeds een afspraak maken via uw smartphone met de app MijnDieren.eu.
Download de app via 1 van onderstaande links:
StoreStore

App monitor hond - CEVA

logo_monitor

Wist u dat er een app bestaat waarmee u makkelijk de ademhalingsfrequentie van u hond kan bijhouden?

De Monitor Hond app is ontwikkeld om eigenaren gemakkelijk de ademhalingsfrequentie van hun hond thuis te laten meten en zo het effect van de medicatie te evalueren.


Immers als een dier in hartfalen is en op de juiste medicatie wordt gezet verwacht je een afname van de ademhalingsfrequentie.

Daarnaast kan het natuurlijk altijd gebeuren dat een dier ondanks de medicatie op termijn een dusdanig afgenomen hartfunctie heeft dat er zich uiteindelijk weer symptomen ontwikkelen.

Met het monitoren van de ademhalingsfrequentie is dit al in een vroeg stadium op te sporen en kan eventueel aanvullende medicatie voorgeschreven worden.
De app kan u downloaden voor Android en Apple OS