Welkom

bij dierenartspraktijk Invivo. Klik op de verschillende ruimtes van onze praktijk om meer te weten te komen.

Welkom
Afhaalbalie Wachtzaal honden Magazijn Ingang Wachtzaal katten Consultatie Ann Katten consultatie Consultatie Philip Labo Echografie Radiografie Operatieruimte Hospitalisatie kat Balie Voorbereidings ruimte Weegschaal Hospitalisatie hond

Afhaalbalie

Aan onze afhaalbalie kan u op weekdagen van 9u tot 19u terecht voor het afhalen van medicatie en voeding. Indien u op voorhand uw bestelling hebt doorgegeven dan zetten wij deze klaar.

Wachtzaal honden

Om het bezoek voor uw hond zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, werken wij enkel op afspraak. Het kan uiteraard altijd gebeuren dat een consultatie uitloopt of dat er een spoedgeval binnengebracht wordt waardoor u even moet wachten. Hou uw hond steeds aangelijnd in de wachtzaal.

De wachtruimte is in twee delen opgedeeld zodat u steeds voldoende afstand kan houden van andere honden.

Magazijn

Dankzij ons magazijn zijn we steeds verzekerd van een ruime voorraad medicatie en voeding.

Ingang

Welkom bij Dierenartspraktijk Invivo. U mag nog even plaatsnemen in de wachtzaal tot de dierenarts u binnen roept. Indien u voeding of medicatie komt afhalen, mag u aan de balie gaan staan zodat we u zo snel mogelijk kunnen verder helpen.

Wachtzaal katten

Om wachttijden te beperken en om het bezoek voor uw huisdier zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, werken wij enkel op afspraak. Het kan uiteraard altijd gebeuren dat een consultatie uitloopt of dat er een spoedgeval binnengebracht wordt waardoor u even moet wachten.

Om het dierenartsbezoek voor uw kat wat aangenamer te laten verlopen, geven we u graag nog enkele tips:

- Gebruik een mandje dat sowieso een vaste plaats heeft in de leefomgeving van uw kat. Zorg dat het een comfortabel plekje is waar ze kan ontspannen.

- Leg een dekentje met de vertrouwde huiselijke geur in het mandje.

- Spray eventueel een kwartier voor vertrek Feliway in de mand. Dit is een geruststellend feromoon waardoor uw kat zich meer kan ontspannen.

- Leg een dekentje over de mand om uw kat een veilig en beschermd gevoel te geven.

- Het ideale mandje kan langs de bovenkant geopend worden, dit is gemakkelijker om uw kat er uit te halen voor het onderzoek.

- Heeft u meerdere katten? Hou de kat die net bij ons is geweest enkele uren apart zodat ze niet meer 'anders' ruikt. Dit zou immers voor conflicten kunnen zorgen omdat katten elkaar vooral herkennen aan geur.

Consultatie Ann

In onze consultatieruimte wordt uw huisdier onderzocht en behandeld. Aan het begin van de consultatie wordt uw huisdier steeds gewogen. Indien nodig kunnen we ook ter plaatse microscopische onderzoeken, echografie en Rx uitvoeren.

Katten consultatie

Omdat er hier en in de kattenwachtzaal geen honden of andere dieren zijn toegelaten is de kans heel groot dat we uw kat op een stressvrije manier kunnen onderzoeken. Katten zijn namelijk heel vaak bang van de geur, het geluid en de nabije aanwezigheid van vreemde honden. Bloeddrukmeting moet bijvoorbeeld zo rustig mogelijk gebeuren om een juist meetresultaat te bekomen.
Het wegen van katten doen we ook in deze ruimte op een speciale kattenweegschaal.

Consultatie Philip

In onze consultatieruimte wordt uw huisdier onderzocht en behandeld. Aan het begin van de consultatie wordt uw huisdier steeds gewogen. Indien nodig kunnen we ook ter plaatse microscopische, echografie of RX onderzoeken uitvoeren.

Labo

We beschikken over een eigen labo voor het uitvoeren van o.a. microscopische onderzoeken, bloedanalyses en urineonderzoeken.

Echografie

Dankzij ons geavanceerd echografisch toestel kunnen wij vertrouwen op zeer nauwkeurige medische beeldvorming bij het stellen van onze diagnose.

Radiografie

Wij beschikken over een digitaal RX-toestel waarmee we een juiste diagnose van specifieke aandoeningen kunnen stellen. Deze beelden worden bewaard in het dossier van uw huisdier en kunnen makkelijk doorgestuurd worden naar specialisten indien bijkomend onderzoek nodig zou zijn.

Operatieruimte

Wij beschikken over een gasanesthesie-toestel om uw huisdier op een veilige manier onder narcose te brengen zodat we de operatie kunnen uitvoeren. Bijkomend houden we via bewakingsapparatuur de vitale functies van uw huisdier in de gaten. Ons laparoscopie toestel stelt ons in de mogelijkheid om kijkoperaties, het nemen van biopten en sterilisaties laparoscopisch te doen.

Hospitalisatie kat

In onze speciaal daarvoor ingerichte hospitalisatieruimtes kan uw huisdier na een operatie in alle rust wakker worden. We vragen steeds om een eigen dekentje mee te geven, we leggen dit dan bij uw huisdier zodat de geur van jullie thuis zijn stress kan verlagen. We zorgen ook dat deze ruimte lekker warm is zodat uw huisdier in alle comfort kan herstellen. De hospitalisatieruimtes voor honden en katten zijn strikt gescheiden om uw dier in optimale omstandigheden te laten herstellen.

Balie

We ontvangen u aan de balie en bespreken uw verwachtingen en beantwoorden eventuele vragen.

Voorbereidings ruimte

In de voorbereidingsruimte kunnen we uw dier wassen, scheren, .... ter voorbereiding op een operatie. Dit zorgt er voor dat onze operatieruimte steeds 100% steriel blijft. We hechten namelijk heel veel belang aan steriel werken in onze praktijk. Daarom dat we ook een speciaal soort vaatwasmachine (=thermodesinfector) en een autoclaaf hebben om ons materiaal steriel te maken.

Weegschaal

U kan steeds uw huisdier wegen bij ons op onze speciaal daarvoor voorziene weegschaal.

Hospitalisatie hond

In onze speciaal daarvoor ingerichte hospitalisatieruimtes kan uw huisdier na een operatie in alle rust wakker worden. We vragen steeds om een eigen dekentje mee te geven, we leggen dit dan bij uw huisdier zodat de geur van jullie thuis zijn stress kan verlagen. We zorgen ook dat deze ruimte lekker warm is zodat uw huisdier in alle comfort kan herstellen. De hospitalisatieruimtes voor honden en katten zijn strikt gescheiden om uw dier in optimale omstandigheden te laten herstellen.